Johdanto

1.Piratismi on suuri, ja koko ajan kasvava ongelma musiikkiteollisuudessa. Vaikka ns. "musiikkilataamoita" löytyykin internetistä paljon, niissä on aina kehittämisen varaa. Toiset ovat ylihinnoiteltuja ja toiset kohtuullisen monimutkaisia käyttää.

2. Suunnittelukäsikirjoituksen aiheeksi ajattelin valita nettisivun, josta on mahdollisuus ostaa ja ladata musiikkia helposti ja edullisesti. Tarkoituksena olisi myös mahdollisesti vertailla ns. kaupallisia sivuja ilmaissivustoihin kuten MySpaceen, ja voisiko näistä kehittää jonkinlaisen helppokäyttöisen ja tuottavan välimuodon.

3.

b) Kohderyhmä koostuu monesta ikäluokasta. Nykyisin  vanhemmat ja lapset kuuntelevat kohtuullisen paljon samoja yhtyeitä toistensa vuorovaikutuksesta, mutta tiettyjä genrerajoja on kuitenkin olemassa. Siksi nettisivun tarkoitus on tarjota viihdettä tasapuolisesti kaikille.

c) Sivuston yleisempi tarkoitus on tarjota laaja ja ennen kaikkea edullinen musiikkipalvelu, mutta antaa kuitenki korvausta artistille tehdystä työstä.

 

Esimerkit verkosta

 

Hyvänä esimerkkinä voisi mainita esimerkiksi Applen iTunes-storen. Nettisivut ovat selkeät, ja ohjeistus on hyvin monipuolinen, ehkä jopa vähän liiankin. Apple tarjoaa sekä video- että tekstioppitunteja jotka perehdyttävät nettikaupan käyttöön. Apple "Oppitunnit" sivulta löytyy alaotsikoita kuten vinkkejä, soittolistat, tiedostonhallinta, cd-levyjen tekeminen ja iTunes store. Palvelu on kansainvälinen, mutta myös kohtuullisen hintava.

MTV3 Storen nettisivut ovat ulkoasultaan sekaiset ja ärsyttävät. Sivuston värimaailma ja yleinen asettelu hyppää liikaa silmille, ja liian täyteen pakatun ulkoasun vuoksi sivustolta tekee mieli siirtyä heti pois.